Göteborgs horse show

Taggar gärnet inför göteborgs horse show imorgon, ska bli skit kul, enda tråkiga är att jag måste gå själv för det fanns bara en biljett att köpa och jag skulle igentligen gått med min lillasyster, men vi beställde försent och så fanns det bara en biljett kvar så hon blev utan biljett.. Stackarn, men det var inte så viktigt för henne att gå endå. Men träffar nog säkert någon jag kan vara med där, har redan snackat lite med några så det är nog ingen fara. Har heller faktiskt ingen aning om vad jag ska köpa på mässan, alla har ju typ skrivit ner värsta listorna men jag har inte den blekaste aningen om vad jag behöver eller vill ha. Har dock inte så mycket pengar kvar endå, så får väll se när jag kommer dit ifall jag hittar något. Åker faktiskt nog mest dit för att se GP-ponnyn, känner hälften av alla som ska vara med i år, lite kul haha. Det blir många att hejja på för mig! Ska vara där halva dagen så jag kommer hem vid fem typ, så jag hinner nog ge er ett inlägg om dagen och så när jag kommer hem.

// T

DISSAR...

... Ryttare som i själva verket INTE kan rida själva, men tror att dem är sååå himla duktiga, att dem kan precis allt och att dem alltid tror att dem bättre än alla andra men som samtidigt klagar hela tiden på andras ryttares ridning och deras problem med deras ponnyer och sedan går och gör det till skitsnack till andra ryttare. Sådana människor kallar JAG för snobbryttare, som bara bråkar om märkesgrejer på internet och hit och dit, SÅ JÄVLA OMOGET! Blir så jävla förbannad på sådant folk ibland, ger fan fetaste dissen till dem. Och många av er håller säkert med mig. Om man snackar skit så bakom ryggen på en så är man ju bara avundsjuk, så himla uppenbart! Ridning och själva "hästsporten" ska handla om hästen och ryttaren, inte snack om märkesgrejer och vem som har den snyggaste och dyraste hjälmen och skitsnacket som går fram och tillbaka om andras ridning, man ser och hör det varje dag, asså det är ju bara så himla omoget. Vem orkar lägga energi så på någon annans ridning igentligen? Då har man ju bara dålig självkänsla och är avundsjuk om man bryr sig så mycket och sådana för mig är typiskt snobbryttare, så ser jag dem och då menar jag även sånna som INTE kan rida, men tror dem är värsta proffsiga och måste köpa märkesgrejer för att kunna passa in och se proffsig ut. Det är inte utrustningen och märket som gör en proffsig, men vissa människor fattar ju fan inte det! DISSSS!

Bevis..

HAHA, tydligen så trodde en viss person inte på att jag har haft en brun JW hjälm och bruna tretorn stövlar, och så ville hon att jag skulle lägga upp bild-bevis, sure! Här får du..

// T

Äntligen!

Gröna kortet är betalt, min licens är förnyad för i år, Scott är 6-årsmätt och nu har han även hästlicens. Så nu kör vi! Taggar som f*n tills tävlingarna börjar på riktigt, ska bara ha två felfria rundor i minst lokal tävling i samma höjd och sedan så får vi hoppa i avdelning A. Wiho! :D


Erkänner det...

... japp, jag suger på att uppdatera och jag erkänner det! Har även varit sjuk hela helgen.. Tävlade ju clear round som sagt i torsdags i Alingsås. Vi var felfria i 70 cm, gick bara lite fort och så var det lite vinligt här och där, men annars så var han hur fin som helst. Och i 80 cm så petade vi ett, gick alldeles för fort och så kom han väldigt nära och hoppade värsta grodhoppet och sparkade ner bommen med bakbenet, typiskt. Men annars så är jag jätte nöjd över honom, han skötte sig verkligen hur bra som helst för att vara andra gången att åka ut på en tävlingsplats såhär.

Bild från clear rounden i Borås.
// T

Grönt kort

Godermorgon!
Tänkte berätta lite om gårdagens händelse och dagens planer. Först så igår åkte jag till stallet med Isabel, vi var där redan klockan tolv. Vi planerade i bilen dit att vi skulle sätta upp några hinder i paddocken och hoppträna lite. Underlaget var okej, så jag hoppade inte så högt. Hindrena låg nog på 50-80 cm, avslutade med ett hinder som låg på 1 meter. Jag tränade mest på vägarna till hindrena och att hålla hästen rak och lite sånt. Sen när vi var klara i stallet bar det av till Bork för att gå grönt-kort kurs. Ganska långtråkigt, gick igenom sånt som man redan kunde. Lärde mig iallafall hur man slår upp i TR, haha. Var rätt död sen när jag kom hem, vart i stallet sedan klockan tolv och sedan att sitta i en soffa i fyra timmar och prata var rätt plågande. Idag blir det bara att skritta ut runt sjön för på torsdag bär det av på clear round i Alingsås. Blir kurs idag igen och sedan på söndag är det slutprov. Idag skulle vi prata om olika sjukdomar och lära oss att lasta, linda och knoppa. Ni får kanske ett inlägg senare. Nu ska jag käka frukost och sedan byta om och dra mig till stallet.



// Therese

Clear round i Alingsås

TAGGA clear round i Alingsås på torsdag. 70 & 80 cm.

Världens finaste kille!

Foto: shinyriders.blogg.se

"Hästskötare" till Fanny imorgon!

Hej mitt i natten (01.25)!
Hänger med Fanny Kargede med Armanis Pompay på clear round i Kungsbacka imorgon (fast idag då) för att vara lite till en extra hjälp ifall det behövs och så ska jag även ta lite kort. Ska bli jätte kul.

Fanny & Armanis Pompay, (shinyriders.blogg.se).


Btw, sorry för den dåliga uppdateringen. Och jag vet att jag lovade att uppdatera bättre.
Men jag säger ingenting nu, mer än att jag ska försöka, kom gärna med önskeinlägg! :D
Kram! // Therese

Pigg ponny = vårkänslor!

Hej!
Red ut med Madde & Harka idag. Och som rubriken säger, Scott var verkligen jätte stark och pigg idag! Så Madde tyckte att jag skulle galoppera av honom när vi var på väg hem för han höll på att takta och ha sig, haha. x) Men i alla fall så red vi förbi en lång uppförsbacke. Det var ingen is eller snö där, utan bara mjukt grus typ eftersom det var blött i marken efter regnet igår. Så det var riktigt bra underlag att galoppera på. Men så först då så började jag trava för det var en pytteliten nerförsbacke innan, a och så började jag galoppera lite lugnt då innan. Haha, men han liksom ville sticka iväg direkt och precis sekunderna innan jag skulle släppa honom så typ började han att bocka och ruska med huvudet och typ: "släpp mig, jag vill springa!". Haha, och då släppte jag honom och bara åkte med. Jävlar vad han sprang, skit härligt var det. Och fort som fan gick det, vinden bara trycktes mot ansiktet. Skit kul! Tror faktiskt att det är lite nyttigt ibland att någon gång i veckan under en ridtur att bara låta hästarna får springa av sig och att dem får sträcka ut på benen lite. Bara man är noga med stretching och så efteråt. Det var nog lite vårkänslor i honom idag, för så pigg har han aldrig vart förut! Sedan så har han ju börjat fälla också, det blir dem ju lite tokiga av hästarna. Men nu ska jag plugga! Trök..

Ciao! // Therese

Svar på tal



Svar: Jag är mycket väl medveten om det. Dock så gjorde jag inte det "på alla förutom 2 hinder", gjorde det inte alls i andra rundan. Men i första rundan så kände jag det själv redan inne på banan, så jag vet när jag gör fel och jag lär mig utav det! Men tack endå för att du kommenterade. :)



Svar: Haha, ja det var nästan så. Men detta var första gången han tävlade och det var ju lite tittigt runt omkring och så "för honom". Men man får ju ha lite överseende med det också. Även om han såg vissa hinder sent i tid, så var han ju lika ärlig endå och hoppade. Jag ska bättra mig med uppdateringen, tiden har bara inte räckt till riktigt de senaste. Tack så jätte mycket för att du kommenterade! Saknar dig med Megan! Hihi, puss!

Film från clear rounden!

Jag vet, jag jag gör mycket småfel i min ridning och jag sitter och joxar lite väl mycket med händerna. Men han är väldigt komplicerad att rida och det kanske inte syns, men jag måste höja händerna för att få upp huvudet på honom för han är ibland och ligger på bettet p.g.a att han är lite omusklad i ryggen så han orkar inte riktigt bära upp sin ryttare än, så det är därför. Jag var endå inte ute efter någon skönhetsridning utan målet var bara att komma runt banan. :) Kommentera gärna!


Debut

Hej alla bloggisläsare!
Debuterade Scott idag (clear round) på Borås Fältrittklubb. Hoppade två rundor på 65 & 80 cm, han var så himla duktig! Fick en massa beröm för honom också av annat folk som kom fram och så. Åh, min lilla bebis! ♥ Nog om det, så först på framhoppning så skötte han sig riktigt exemplariskt, hur lugn som helst och visade inga tecken på nervositet. Ni kanske undrar, men vad jag menar är att han liksom bara har varit inriden sen i höstas, och har knappt hoppat en hel bana på ens 7 hinder förut i hela sitt liv, och aldrig har varit ute såhär på nya ställen och så. Men det var precis som om han gjort detta tusen gånger förut och att han visste precis vad som gällde. Så det var riktigt kul att se. Men i alla fall, så red vi fram och hoppade några språng. Sedan på banan var det ju såklart lite tittigt och nervöst, men det var ingen större fara. Lite vingligt här och där, men jag tänkte bara "framåt" och "över". Inte den snyggaste ridningen eller de bästa vägarna, men jag sket i det och bara körde på och hoppade. Målet var bara att komma runt banan. Och vi blev felfrifa och fick en söt liten rosett, hihi. Sedan i 80 cm, så var det mycket bättre, nästan för bra. Så blev lite för avslappnad och Scott var lite trött och så. Men vi kom runt med två pet (8 fel). Riktigt nöjd! Han hoppade i alla fall alla hinder och det var huvudsaken. Jag hade inga större förväntningar än det här, bara mest och få komma ut och utbilda honom lite och ha kul bara! Mamma och jag diskuterade även i bilen att han verkligen är en klok ponny. En av mammas "häst kontakter" sa det med, att han har ett väldigt fint psyke och att det kommer att bli en riktigt fin ponny av honom sen. Han är ju väldigt positiv och vi får höra det varje dag, riktigt kul!

Film kommer! Den håller på att överföras på youtube så lägger in den senare när den är klar!

Min fina Scott



Hissar & dissar JW hjälmen

Heej!
Tänkte göra en liten hiss & diss på JW hjälmen.

HISS
till att det är en grymt snygg och jätte skön hjälm!

DISS till att det är en så fruktansvärt varm hjälm att ha på sommaren. Okej kanske inte så jätte illa, men jag hade en sådan förra året och när det var som varmast på sommaren så höll jag på att svettas sönder.

Hade en brun JW hjälm förra året men sålde den för att jag ville köpa en svart istället. Men gjorde aldrig det utan jag fick min KEP hjälm utav mamma istället. Funderar på att faktiskt köpa en (svart) JW hjälm igen. Men då har jag ju min KEP hjälm med ventilation att ha på sommaren när den behövs när det verkligen är som varmast. :)


Bad update!

Hej alla!
Grymt dålig uppdatering, jag vet! Men pausar lite denna veckan och nästa vecka, dels för att det har hänt en massa jobbiga saker nu och för att jag har tre prov nästa vecka som jag behöver plugga på. Så kommer inte att hinna blogga riktigt just nu. Men jag ska försöka iallafall.

// Therese


RSS 2.0