Önskeinlägg

Hej Felicia!



Allting började med att vi igentligen skulle köpa en c-ponny först. Men så samtidigt som vi kikade efter c-ponnyer på hästnet så kollade jag igenom lite d-ponnyer då och då också. Och så hittade jag annonsen på Scott. Det var inget speciellt, bara en bild på honom och en kortfattad information så som ålder m.m. Sedan fanns det en kort film på honom också. Tyckte att han verkade lite intressant. Men så jag tjatade lite på mamma och pappa och vi åkte och provred honom på ett försäljningsstall i Tidaholm. Provred han 2 gånger. Andra gången så bestämde jag mig för att jag ville ha honom. Så vi köpte han då. Meningen med köpet var att han skulle bli min nya tävlingsponny och ett "unghäst projekt" att ha att jobba med i några år. Han har ju en stor kapacitet inom hoppningen, och jag hoppas att jag iallafall kan ha honom i minst 2 år och tävla honom. Om han nu har dem kapaciterna jag vill ha utav honom så tror jag att vi behåller han längre. Nu har jag haft han i några månader och vi har redan gjort stor framsteg i hans utbildning.


Önskeinlägg

Såg först nu att jag hade fått ett önskeinlägg. Kul att någon kommenterade iallafall,
tummen upp för dig Felicia. ;)



Kan ju lägga in snabbt nu vad jag har för hjälm och stövlar.
Ska även sätta ihop en tävlingsoutfit som kommer senare. Håll utkik!




KEP by Mountain horse hjälm! Grymt skön hjälm med praktisk ventilations funktion. Bra att ha på sommaren när det blir lite svettigt. Verkligen storm trivs i den här hjälmen, riktigt skön att ha på huvudet. Rekomenderas!



Pioneer stövlar! Har redan hissat dessa stövlar i ett annat inlägg och vad mer kan man säga mer än att dem är grymma helt enkelt? Sjukt sköna stövlar som formar sig efter vad och fot. Bra kvalié på dessa stövlar också om man sköter dem noggrant förstås, men så är det ju med all utrustning. Snygga stövlar i tunnt läder som ger en lätt och stadig rörlighet i skänkeln vilket jag gillar. Rekomenderas!

Trött!

Hej!
Slutade skolan klockan halv fyra idag, seeeegt. Red inte idag heller, han fick vila. Sitter hemma hos mamma nu i Borås. Och nu orkar jag inte skriva mer. Haha, nä men jag är verkligen jätte trött. Ni få mer uppdatering imorgon, måste plugga nu, tröööök.. -.-

// T

Vad vill ni läsa om?

Tjosan!
Har inte hänt så mycket nytt på sistone. Bara samma sega veckodagar som vanligt. Går i skolan, åker till stallet och rider Scott och åker hem och pluggar läxor. Det suger verkligen! Hatar skolan, och alla läxor. BLÄ! Men jag lovar att ni kommer att få mer uppdatering på lite roligare saker än att bara få läsa sådana här tråkiga inlägg! Men det är faktiskt mer som händer på helger, men jag ska absolut försöka att bättra mig och uppdatera lite bättre på vanliga vardagar också. Men sen så måste jag ju ha eran hjälp också, vad vill ni läsa om? Ni får kommentera önskeinlägg så blir det lite lättare. Ni kan kommentera "anonyma" om ni vill och fråga vad som helst, jag svarar på alla frågor! Kommentera på bara!

Slänger in lite bilder på några av hästarna i stallet, inte dem bästa bilderna men jaja. :)

Scott


Bolero


Armanis Pompay


Gabesz Ox, som inte ville vara glad på bild x)


Scott i stallgången :)

Frihetsdressyr/Trickträning

Tja!
Har funderat lite över det ett tag nu och kommit fram till att jag ska pröva på det här med frihetsdressyr och trickträningar med Scott. Har kollat på lite olika filmklipp och läst lite olika texter och så. Blivit riktigt inspirerad. Tycker det är lite fascinerande med sådant faktiskt. Så jag tänkte faktiskt pröva på det. Och ja, ni kommer självklart att få se massvis med bilder och filmer när jag vi gör det. Det lovar jag! :)

"Frihetsdressyr/Trickträning, är lekfullt och lättsamt! Påminner om cirkusträning. Syftet är att bygga upp och förfina kommunikationen mellan häst och människa. En spegling av ditt kroppsspråk. En information du kan ha nytta och glädje av i alla relationssituationer, i ditt vardagsliv! Genom praktiska övningar och mål, skapar man en relation mellan häst och människa som bygger på respekt och förtroende."

Tobbe Larsson och hästen "Nicke".


// Therese

HISS & DISS

Dagens HISS går till Pioneer ridstövlarna. Sjukt sköna ridstövlar i tunnt läder. Formar sig efter vad & fot och ger perfekt skänkel. Gillar att dem är i tunnt läder så att inte skänkeln känns så klumpig. Dessutom är dem snygga också. HISS!



Och dagens DISS går till Tretorn ridstövlarna. Personligen tycker jag att dem är fula! Det är vad jag tycker. Hade ett par bruna sådana men sålde dem för att dem var helt kassa, trivdes inte alls i att rida i dem. Gillar inte att dem inte är i läder heller. Det flesta tycker också att man får en klumpig skänkel i dem, håller med. DISS!




Förlåt!

Hej!
Förlåt för den dåliga uppdateringen, men har inte haft något internet på hela dagen idag.. Det suger! Men i alla fall så kom Nicolina hit igår. Vi låg och kollade på en massa filmer hela natten och tjockade oss med typ 2 kilo godis och drack en massa COCA COLA, haha, we love. Och idag så åkte hon med mig till stallet för att ta kort. Red upp till ridhuset med Isabel & Hampus. Hoppning stod på schemat. Vi hade fram en kombination på långsidan, en oxer på den andra långsidan och ett räcke snett igenom. Tog bara några lätta språng på 80 cm och något enstaka på 90 cm eftersom det var första gången på 5 veckor som vi hoppade. Snacka om att han tyckte att det var kul. Och det märktes, typ efter varje språng så kastade han med svansen och ruskade med huvudet och gjorde några söta glädjesprång i mellan åt, hihi, så söt! :D Skrittar nog bara ut honom ett varv runt sjön imorgon. Aja, nu ska vi ladda ner en rolig film och sen tjocka oss med chips & dipp.. Haha. Ni får mer uppdatering imorgon, eller a, idag då. Klockan är ju 00.26.

Scott i hagen. ♥


LOTS OF LOVE! // Therese


Tävlingsplanering

Hej!
Satte ihop en liten snabb tävlingsplanering för min och Scott's tävlingstart i år t.o.m v 11. Blir som sagt fyra clear rounder först innan vi debuterar lokalt. Blir nog iaf, 60 & 70 cm i Borås & Alingsås v 6 & 7. Och sen vi tar vi nog 70 & 80 cm v 8, och v 9 får det bli 80 cm två gånger. Sen i Tranemo v 10 blir det debut i L:D två gånger. Och i Borås v 11 så tar vi bara en L:D. Och så ser typ tävlingsstarten ut för oss just nu. Kommer mer tävlingar, men alla tävlingar för sommaren har ju inte kommit ut på TDB än. Men aja, nu måste jag sova! Klockan är lite mycket, 00.45, hehe..



Godnatt! // Therese

ÖNSKEINLÄGG?

Nu har ni chansen! Vad vill ni läsa om? Vad ska jag skriva om? Vad vill ni se?
Vad för bilder och vad för filmer? Kommentera, kommentera, kommentera! :D

Bilden är söt! (a)

En helt vanlig onsdag

Tja!
Ja vad ska man säga? En helt vanlig dag idag. Vaknade klockan halv tolv, haha. Hade fortfarande ont i halsen (och huvudvärk). Gick upp, satte mig vid datorn och degade. Åkte till stallet sedan vid klockan halv fyra. Red upp till ridklubben och tränade lite markarbete i paddocken med Scott, han var fin! Mockade och fixade och åkte hem. Och nu sitter jag här och kollar lite tävlingar inför våren samtidigt som jag sitter och gottar mig lite. Hehe. :D

Mums!


// Therese

DAGENS DISS!

Håller med ett par andra bloggare (siiiimlythebest.blogg.se) och ger dagens DISS till dessa här pessoa skydden med ventilation. Måste verkligen vara dem fulaste benskydden av alla!?
Ja, dem kanske är bra på många sätt. Men dem är ju absolut dem fulaste! DISS!




// Therese

Godkväll!

Godkväll alla kära bloggläsare! :D
Varit hemma från skolan i två dagar nu, haft riktigt ont i halsen. Gjorde så ont när jag svalde igår att jag till och med spottade blod! Usch.. :s Känns som att jag typ sväljer taggtråd eller något, gör riktigt ont. Kanske inte så bra idé att gå till skolan då? Så pluggar hemma. Men annars mår jag bra för övrigt. Var och 6-årsmätte Scott idag på Åby klinik, 144 cm hög var han. Men mätmännen sa att han kommer att bli mycket större. I och med att han är så jätte omusklad nu och så. Så dem sa att dem trodde att han i alla fall kommer att bli 147 cm inom två år tills han ska slutmätas sen igen, vi får väll hoppas på det. Nu är det bara ponnylicens och grönt kort som ska lösas, sen blir det att planera inte lite lokala tävlingar till våren, shit vad jag längtar! Ska bli riktigt kul att få komma ut på tävlingsbanorna igen. Just nu hade vi i alla fall tänkt att åka på en clear round i Borås den 6:e februari och hoppa, måste bara få upp en lite bättre kondition på honom först. Så nu blir det lite mer hårdträning framöver.

Hihi, bebisen! ♥

Foto: Rebecca Buijs

Coltstown Dun Scott

IMP Irland, född 2005
E: Okänd U: Okänd
Igång under utbildning och träning.
Hoppat upp till 120 cm med mig.

Scott, Scotten, Bebis är en irländsk d-ponny som vi hämtade i Tidaholm på ett försäljnings stall i november 2010 ihop med att han skulle bli min nya tävlingsponny. Dock så har han varken varit ute på träningar eller tävlingar än. Så målet i år är att fått debuterat några hopptävlingar och även att få komma vidare i hans utbildning då han fortfarande är väldigt grön än. Han kom till sverige sommaren 2010 och var knappt inriden då, så han är sent tagen. Jag har inte haft han så länge än och det finns inte så mycket att skriva om honom eftersom vi inte har gjort så mycket tillsammans än heller. Han kan bli väldigt het och pigg i ridningen och framför allt i hoppninen, men för övrigt är han verkligen hur snäll som helst, finns inget ont i denna ponny. Han är väldigt social och positiv och kommer alltid fram i hagen och hälsar. Jag har fått mycket kommentarer och beröm för honom. Det är många som har sagt att han har ett så fint steg också, kul! Vi har inte hoppat så mycket än under tiden jag har haft han, men han har en mycket fin hoppteknik och vi tror på att han har en stor kapacitet inom hoppningen. Med mig har han hoppat upp till 120 cm. Dock så behöver vi jobba mer på dressyren då han fortfarande är lite spänd i steget, men när han slappnar av och mjuknar så går han riktig fint.

Bilden är från i sommras när han kom till Sverige. (Inte jag som rider)


// Therese

Ponnyakuten

God förmiddag!
Tjuvkikade precis på det andra avsnittet av ponnyakuten.
Kände igen riktig många och vissa som jag även känner,
dock så fick man inte se vilka som kom med i detta avsnittet,
men det ser vi nog i det tredje avsnittet skulle jag tro.

Missar ni något avsnitt eller kanske vill tjuvkika ett och annat i förväg?
Då kan du se de olika avsnitten gratis på SVT Play. Klicka på länken!


http://svtplay.se/sok?cs,s,1,Ponnyakuten

 

// Therese


Första inlägget!

Hej alla!
Tänkte göra en liten kortfattad presentation om mig själv.

Jag heter Therese Nemeth och jag är 13 snart 14 år. Jag är bosatt i en liten by vid namn Bollebygd som ligger mitt i mellan Göterborg och Borås. Om jag ska beskriva mig själv som person så är jag väll en väldigt positiv, påhittig och glad tjej. På fritiden så rider jag, varje dag. Just nu äger jag bara en häst. Jag tränar och utbildar min egna d-ponny Coltstown Dun Scott som ni även kommer att få en enskild presentation om i ett annat inlägg sen. Mitt intresse för hästar verkligen brinner! Jag har ridit enda sedan jag satte upp på hästryggen för första gången när jag var endast 11 månader gammal. Då fanns det redan på gården en liten b-ponny vid namn Fly som jag fick som min egen. Mer om henne och alla de andra hästar som jag har ridit och ägt igenom alla år kommer i ett annat inlägg senare då jag kommer att skriva lite mer om min bakgrund inom ridningen. Håll utkik! I alla fall, jag kommer att driva igenom denna blogg ensam och här kommer ni att få läsa om allt och lite till inom hästvärlden. Allt från en massa skvaller, video inlägg (bl.a ridfilmer), massvis med bilder, hiss & diss inlägg och följ även med mig och min häst i både framgång och motgång.. Har ni några andra frågor eller önskeinlägg? Då vet ni vad ni ska göra, KOMMENTERA! ;)

Ha en fortsatt trevlig kväll!
// Therese


RSS 2.0